Troškinta jautiena (Estofado de vaca a la Catalana) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškinta jautiena (Estofado de vaca a la Catalana)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

750 g kiaulienos nugarinės,
500 g jautienos (kumpio),
30 g miltų,
150 g sauso baltojo vyno,
60 g riebalų,
sultinio,
300 g nevirtos kiaulienos dešros,
30 g stiprios degtinės arba romo,
2 šaukštai pomidorų padažo,
60 g svogūnų,
100 g morkų,
1 kg šviežių bulvių,
600 g svogūnėlių,
smulkintų petražolių,
50 g mariniotų agurkėlių,
40 g sviesto,
cinamono,
druskos,
baltųjų pipirų.

Aromatiniai prieskoniai:
porai, salierai, petražolės, lauro lapai, čiobreliai, česnakai.

GAMINIMAS:

Keptuve pašildykite riebalus; suvyniokite ir apriškite virvele gabalą kiaulienos, apkepinkite, išimkite iš keptuvo. Jautieną supjaustykite 2,5-3 cm dydžio kubeliais, apkepinkite tuose pačiuose riebaluose. Pasūdykite, įberkite pipirų, įdėkite nuluptą svogūną, nuskustas ir supjaustytas morkas, cinamono, aromatinius prieskonius, sudėtus į marlę ir surištus į mazgelį.

Supilkite baltąjį vyną, degtinę arba romą. Suberkite miltus, užpilkite truputį vandens arba sultinio, kad išeitų nelabai tirštas padažas. Pagardinkite 2 šaukštais pomidorų padažo. Uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 1 valandą ant vidutinės ugnies. Padažą nupilkite, nukoškite, supilkite atgal į keptuvą, sudėkite nuluptas nedideles bulves ir nuluptus svogūnėlius (prieš tai 5 minutes pavirtus verdančiame vandenyje, nusausintus ir apkepintus svieste).

Tada sudėkite kiaulienos gabalą ir dešrą, užvirinkite ir 1,5 valandos virkite ant vidutinės ugnies. Tiekiant jautieną padėkite lėkštės viduryje, aplink išdėliokite bulves. Išdėliokite, pakaitomis uždedant vieną ant kito kiaulienos ir dešros gabaliukus, papuoškite agurkėliais ir smulkintomis petražolėmis. Šis patiekalas valgomas labai karštas.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668