Rusiški maltinukai (Bitkis) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rusiški maltinukai (Bitkis)


INGREDIENTAI:

400 g nevirtos maltos jautienos,
400 g kiaulienos arba 400 g nevirtos maltos veršienos,
60 g smulkiai tarkuotų džiūvėsių,
30 g miltų,
80 g sviesto,
100 g duonos minkštimo,
1-2 kiaušiniai,
prieskonių daržovių (petražolių, svogūnų laškų ir kt),
druskos, pipirų,
0,5 l rūgščios grietinės arba pomidorų padažo.


GAMINIMAS:

Duonos minkštimą išmirkykite nedideliame kiekyje pieno arba vandens, nuspauskite rankomis. Sumaišykite su nevirta malta mėsa, sudėkite kiaušinius, supjaustytas daržoves, pasūdykite, įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite mediniu šaukštu arba drėgnomis rankomis, palaikykite valandą.

Tada rankomis padarykite kiek pailgus, plokščius (ne daugiau kaip 2 cm storumo) kukulius. Pavoliokite miltuose, po to- tarkuotuose džiūvėsiuose. Keptuvėje ištirpdykite dalį sviesto, sudėkite vieną partiją maltinukų. Kai jie truputį apkeps, sumažinkite ugnį ir kepkite 3-4 minutes kiekvieną pusę. Iškepkite likusius maltinukus. Tiekite karštus su lydytu sviestu, rūgščia grietine arba pomidorų padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668