Tešlai:
200 g miltų,
100 g sviesto,
100 g cukraus,
4 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos.
Kremui:
3 kiaušiniai,
225 g cukraus,
150 g migdolų miltelių,
75 g sviesto,
kavos ekstrakto,
Kirsch (vyšninės degtinės).
GAMINIMAS:
Tešla. Iš miltų, cukraus, kiaušinių trynių, gabaliukais supjaustyto sviesto paruoškite smėlinę tešlą. Palengva minkykite, kol tešla pasidarys vientisa. Suvyniokite ją į marlę ir palaikykite 15-20 minučių. Tešlą iškočiokite pusės centimetro) storio sluoksniu ant miltais pabarsytos lentos. Torto formą išklokite popieriaus lakštu, sudėkite į ją tešlą ir kepkite maždaug 25 minutes karštoje orkaitėje.
Kremas. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sukite su cukrumi (10 minučių), kol pasidarys balta putota masė. Supilkite kavos ekstraktą, minkštą sviestą, migdolų miltelius, įlašinkite (pagal skonį) truputį vyšninės. Viską sumaišykite. Kremą supilkite ant iškepto pyrago.