Itališkas kavos tortas (Torta al caffe) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Itališkas kavos tortas (Torta al caffe)


INGREDIENTAI:

Tešlai:
200 g miltų,
100 g sviesto,
100 g cukraus,
4 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos.

Kremui:
3 kiaušiniai,
225 g cukraus,
150 g migdolų miltelių,
75 g sviesto,
kavos ekstrakto,
Kirsch (vyšninės degtinės).


GAMINIMAS:

Tešla. Iš miltų, cukraus, kiaušinių trynių, gabaliukais supjaustyto sviesto paruoškite smėlinę tešlą. Palengva minkykite, kol tešla pasidarys vientisa. Suvyniokite ją į marlę ir palaikykite 15-20 minučių. Tešlą iškočiokite pusės centimetro) storio sluoksniu ant miltais pabarsytos lentos. Torto formą išklokite popieriaus lakštu, sudėkite į ją tešlą ir kepkite maždaug 25 minutes karštoje orkaitėje.

Kremas. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sukite su cukrumi (10 minučių), kol pasidarys balta putota masė. Supilkite kavos ekstraktą, minkštą sviestą, migdolų miltelius, įlašinkite (pagal skonį) truputį vyšninės. Viską sumaišykite. Kremą supilkite ant iškepto pyrago.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668