Romėniškai kepti artišokai (Carciofi fritti alla Romana) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Romėniškai kepti artišokai (Carciofi fritti alla Romana)


INGREDIENTAI:

6 švieži vidutinio dydžio artišokai,
druskos, pipirų,
muskato riešuto,
aliejaus kepimui,
100 g miltų,
1 kiaušinis,
200 g pieno,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 citrina.


GAMINIMAS:

Iš miltų, kiaušinio trynio ir pieno sumaišykite tešlą, įberkite druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto, įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišykite ir valandą palaikykite. Prieš kepant sudėkite kiaušinio baltymą, išplaktą iki standžių putų. Artišokų neplaukite; nulupkite, nupjaukite standžiuosius lapus ir lapų viršūnėles.

Kiekvieną artišoką supjaustykite į 12 gabaliukų (plonų riekelių). Vieną po kito pavoliokite tešloje, po to panardinkite į karštą aliejų. Virkite 20-25 minutes, kol gražiai paruduos; išgriebkite, nuvarvinkite. Tiekite išdėliotus lėkštėje ir papuoštus citrinos skiltelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668