8 gana dideli pomidorai,
10 sūdytų ančiuvių,
70 g petražolių,
40 g kaparių,
150 g aliejaus,
200 g sužiedėjusio duonos minkštimo,
40 g aliejaus,
muskato riešuto,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pomidoprus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite, sudėkite į aliejumi išteptą skardą. Nuvalykite ančiuvius, sumalkite juos drauge su petražolėmis. Sutrinkite sužiedėjusią duoną, truputį apkepinkite karštame aliejuje, sumaišykite su kapariais, miltais, ančiuviais ir petražolėmis.
Įberkite tarkuoto muskato riešuto, jei reikia, pridėkite druskos ir pipirų. Šiuo mišiniu įdarykite pomidorų puseles, ant kiekvienos užpilkite truputį aliejaus. Kepkite 45 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.