Čilietiškas džiovintų pupelių apkepas (Porotos maravilla) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Čilietiškas džiovintų pupelių apkepas (Porotos maravilla)


INGREDIENTAI:

1 kg džiovintų pupelių,
500 g moliūgų,
30 g sviesto,
2 nedideli aštrūs ankštiniai pipirai,
8 maži acte išmirkyti svogūnai,
100 g baltojo padažo (su grietine),
100 g baltųjų svogūnų,
500 g saldžiųjų ankštinių pipirų,
125 g tarkuoto fermentinio sūrio,
125 g grietinėlės,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Iš vakaro pamerkite džiovintas pupeles. Sekančią dieną suberkite jas į pasūdytą šaltą vandenį ir užvirinkite; po valandos pasūdykite. Kol pupelės virs, orkaitėje be vandens pakepinkite gabaliukais supjaustytus moliūgus. Išvirusias pupeles padalykite į dvi dalis. Vieną dalį drauge su moliūgais pertrinkite per sietelį.

Gautą košę sukrėskite į puodą, suberkite likusias pupeles, sudėkite trintus, aliejuje apkeptus saldžiuosius pipirus, aštrius ankštinius pipirus, acte išmirkytus svogūnus, supilkite baltąjį padažą.

Galiausiai supilkite 100 g grietinėlės, suberkite 100 g tarkuoto sūrio, jei reikia, pasūdykite, įberkite pipirų. Gautą masę sukrėskite į degto molio dubenį, supilkite likusią grietinėlę, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 10-20 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668