1 kg džiovintų pupelių,
500 g moliūgų,
30 g sviesto,
2 nedideli aštrūs ankštiniai pipirai,
8 maži acte išmirkyti svogūnai,
100 g baltojo padažo (su grietine),
100 g baltųjų svogūnų,
500 g saldžiųjų ankštinių pipirų,
125 g tarkuoto fermentinio sūrio,
125 g grietinėlės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Iš vakaro pamerkite džiovintas pupeles. Sekančią dieną suberkite jas į pasūdytą šaltą vandenį ir užvirinkite; po valandos pasūdykite. Kol pupelės virs, orkaitėje be vandens pakepinkite gabaliukais supjaustytus moliūgus. Išvirusias pupeles padalykite į dvi dalis. Vieną dalį drauge su moliūgais pertrinkite per sietelį.
Gautą košę sukrėskite į puodą, suberkite likusias pupeles, sudėkite trintus, aliejuje apkeptus saldžiuosius pipirus, aštrius ankštinius pipirus, acte išmirkytus svogūnus, supilkite baltąjį padažą.
Galiausiai supilkite 100 g grietinėlės, suberkite 100 g tarkuoto sūrio, jei reikia, pasūdykite, įberkite pipirų. Gautą masę sukrėskite į degto molio dubenį, supilkite likusią grietinėlę, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 10-20 minučių.