Žuvų troškinys (Zarzuela de pescados a la Catalana) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvų troškinys (Zarzuela de pescados a la Catalana)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

4 nedideli kalmarai,
500 g menkių,
500 g kitokių žuvų,
300-400 g ungurių,
6 langustai,
1 valgomųjų moliuskų,
60 g svogūnų,
smulkintų petražolių,
150 g pomidorų tyrės,
100 g sauso baltojovyno,
80 g aliejaus,
1 valg. šaukšt. romo,
moliuskų nuoviro,
8 g česnakų,
šafrano,
džiūvėsėlis arba sudžiūvusio duonos minkštimo,
druskos, pipirų,
15 g migdolų,
12 duonos trikampėlių, keptų aliejuje.

GAMINIMAS:

Žuvis paruoškite, išvalykite, nuplaukite, supjaustykite gabaliukais. Atskirai atrinkite žuvis, kurios greitai išverda; pradėkite nuo tų, kurių mėsa kietesnė. Išvirkite langustus, nuimkite šarvus, bet palikite galvas, sudėkite į atskirą indą kriaukleles. Nuimkite vieną kriauklelės pusę, moliuskų skystį supilkite į indą, moliuskus padėkite atskirai.

Kalmarus nuplaukite, supjaustykite gabaliukais. Į didelę keptuvę įpilkite 50 g aliejaus, pašildykite, apkepinkite jame nuluptą ir plonomis riekelėmis supjaustytą svogūną. Tada sudėkite kalmarus ir kietesnių žuvų gabalėlius. Supilkite pomidorų tyrę, sausą baltąjį vyną, romą ir virkite ant stiprios ugnies 5-8 minutes.

Gautą masę sukrėskite į puodą, įpilkite pusę moliuskų skysčio; į keptuvę įpilkite 20-30 g aliejaus ir iškepkite minkštesnes žuvis. Įdėkite prieskonių, druskos, pipirų. Žuvis iš keptuvės atsargiai sudėkite į puodą. Su ankščiau iškeptomis žuvimis. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 18-20 minučių.

Aliejuje pakepkite duonos riekeles. Paruoškite tokį mišinį: grūstuvėlyje gerai sutrinkite nuluptus česnakus, truputį trupintos duonos, kelias šafrano skaidulas, 3 petražolių šakeles ir išgliaudytus migdolus. Įpilkite arbatinį šaukštelį aliejaus ir šlakelį moliuskų skysčio, viską gerai išmaišykite į vientisą masę ir supilkite į žuvų troškinį puode.

Stenkitės, kad žuvų gabaliukai nesuirtų. Paragaukite, ar pakanka preiskonių. Sudėkite moliuskus ir langustus. Patiekalą galima tiekite tame pačiame puode, kur buvo verdamas, arba gilioje lėkštėje. Tokiu atveju iš žuvų gabaliukų indo viduryje reikia sudėti piramidę. Priešais sudėkite langustus, papuoškite moliuskais. Aplinkui apipilkite padažu, apiberkite smulkintomis petražolėmis. Duonos trikampėlius, pakepintus aliejuje, galite tiekti atskirai arba išdėliotus ant žuvų patiekalo kraštų.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668