1 višta (1 kg 500 g),
50 g lydytų kiaulienos taukų,
100 g svogūnų,
100 g baltojo vyno,
40 g miltų,
muskato riešutų,
šafrano šakelių,
2 kieti kiaušiniai,
60 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
6 duonos skrebučiai, apkepti svieste,
čiobrelių,
lauro lapų,
petražolių, krapų,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Vištą nupeškite, išvalykite, apsvilinkite, supjaustykie į 12-14 gabaliukų. Dideliame keptuve pašildykite taukus, suberkite čiobrelius, lauro lapus, petražoles, krapus, sudėkite nuluptus ir riekelėmis supjaustytus svogūnus. Prieskonius išimkite; apkepinkite taukuose vištienos gabaliukus, tačiau jie neturi paruduoti. Vėl sudėkite svogūnus, prieskonius, apibarstykite miltais, pagardinkite šafranu, muskato riešutais, įberkite druskos. Įpilkyte baltojo vyno.
Vištienos gabaliukus pavartykite, kad gerai sudrėktų; į keptuvą įpilkite tiek vandens, kad vištiena būtų visiškai apsemta. Uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies pustrečios valandos. Tada vištieną įdėkite į puodą su storu dugnu; padažą perkoškite per rėtį; gerai ištrinkite kiaušinio trynius, suberkite juos į padažą.
Padažą supilkite ant mėsos. Virkite dar 15-20 minučių. Sudėkite žirnelius, kad sušiltų, viską supilkite į gilų indą. Papuoškite duonos skrebučiais, supjaustytais trikampėliais ir paskrudintais aliejuje.