Ispaniškas vištienos ragu (Pepitoria de gallina a la Española) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ispaniškas vištienos ragu (Pepitoria de gallina a la Española)


INGREDIENTAI:

1 višta (1 kg 500 g),
50 g lydytų kiaulienos taukų,
100 g svogūnų,
100 g baltojo vyno,
40 g miltų,
muskato riešutų,
šafrano šakelių,
2 kieti kiaušiniai,
60 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
6 duonos skrebučiai, apkepti svieste,
čiobrelių,
lauro lapų,
petražolių, krapų,
druskos, pipirų.


GAMINIMAS:

Vištą nupeškite, išvalykite, apsvilinkite, supjaustykie į 12-14 gabaliukų. Dideliame keptuve pašildykite taukus, suberkite čiobrelius, lauro lapus, petražoles, krapus, sudėkite nuluptus ir riekelėmis supjaustytus svogūnus. Prieskonius išimkite; apkepinkite taukuose vištienos gabaliukus, tačiau jie neturi paruduoti. Vėl sudėkite svogūnus, prieskonius, apibarstykite miltais, pagardinkite šafranu, muskato riešutais, įberkite druskos. Įpilkyte baltojo vyno.

Vištienos gabaliukus pavartykite, kad gerai sudrėktų; į keptuvą įpilkite tiek vandens, kad vištiena būtų visiškai apsemta. Uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies pustrečios valandos. Tada vištieną įdėkite į puodą su storu dugnu; padažą perkoškite per rėtį; gerai ištrinkite kiaušinio trynius, suberkite juos į padažą.

Padažą supilkite ant mėsos. Virkite dar 15-20 minučių. Sudėkite žirnelius, kad sušiltų, viską supilkite į gilų indą. Papuoškite duonos skrebučiais, supjaustytais trikampėliais ir paskrudintais aliejuje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668