Graikiška kviečių chalva (Kalva) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Graikiška kviečių chalva (Kalva)


INGREDIENTAI:

200 g prinokusių kviečių kruopų,
150 g sviesto,
1 arbat. šaukšt. trinto cinamono,
230 g cukraus,
450 g pieno (arba pieno perpus su vandeniu).


GAMINIMAS:

Į puodą įdėkite 150 g sviesto, išlydykite, pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol pašviesės. Srovele supilkite kruopas. Kepinkite maišant mediniu šaukštu. Pieną užvirinkite, ištirpinkite jame cukrų, supilkite ant apkepintų kruopų. Uždenkite dangčiu ir virinkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Gautą masę supilkite į dubenį. Jei reikia, kruopas sutrinkite šakute, pabarstykite trinu cinamonu. Chalvą tiekite ataušusią.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668