300 g miltų,
2 kiaušiniai,
geriamosios sodos,
1 apelsino sultys,
smulkios druskos,
trinto cinamono,
šaukštas skysto medaus,
aliejaus kepimui.
GAMINIMAS:
Miltus supilkite į molinį dubenį, padarykite juose duobutę, įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnį druskos ir geriamosios sodos. Viską gerai išmaišykite medine mentele, po truputį supilkite apelsinų sultis. Maišykite tol, kol tešla nebelips prie indo sienelių; tada minkykite ją rankomis 5 minutes.
Tešlą padalykite į keturias lygias dalis, kad būtų lengva iškočioti kuo plonesniu sluoksniu (2 mm storio) ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaukite 4 cm pločio ir 15 cm ilgio juosteles. Pakaitinkite riebalus ir apkepkite tešlos juosteles (kepkite ne ilgiau kaip 1 minutę), jas greitai apvartant: juostelės neturi apskrusti.
Nuvarvinkite riebalus. Sudėkite į plokščią lėkštę, pabarstykite cinamonu ir užlašinkite kelis lašus medaus. Sklindžiai valgomi šalti. Tešlą galima supjaustyti trikampiais, rombais ir t. t., iškepus lengvai pasukti. Tada sklindžiai būna įvairių įdomių formų.