1 kg kiaulienos filė,
30 g sviesto,
30 g kiaulienos taukų,
1,5 l raudonojo vyno marinato,
2 šaukštai serbentų drebučių,
1 kg virtų obuolių,
citrinos sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą iš raudonojo vyno. Kiaulienos filė sudėkite į dubenį. Jei patiekalas ruošiamas prieš dvi dienas, užpilkite filė šaltu marinatu, jei išvakarėse, užpilkite šiltu marinatu. Prieš verdant mėsą nušluostykite. Į keptuvą sudėkite riebalus. Apkepkite filė iš visų pusių. Užpilkite marinatu, uždenkite, virkite ant vidutinės ugnies 2 val. 30 min.
Prieš tiekiant, nugraibykite nuo užpilo riebalus, užpilą perkoškite, sudėkite serbentų drebučių, supilkite citrinos sultis. (Užpilas netiri būti per daug rūgštus). Padažą tiekite supiltą į padažinę, o mėsą-supjaustytą riekelėmis, išdėliotomis ant virtų nesaldintų obuolių skiltelių.