Tešlai:
350 g miltų,
150 g sviesto,
1 kiaušinis (tešlai patepti),
druskos, vandens.
Įdarui:
400 g virtų kopūstų,
150 g rūkytų lašinių,
2 kietai virti kiaušiniai,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Suminkykite birią tešlą, palaikykite. Tuo metu paruoškite įdarą. Maždaug 500 g kopūstų 5 minutes pavirinkite sūdytame vandenyje; smulkiai supjaustykite. Sumalkite rūkytus lašinius. Kietai virtus kiaušinius stambiai supjaustykite, viską sumaišykite. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos 1 cm storio sluoksniu (maždaug 30 cm ilgio ir 24 cm pločio).
Tešlos viduryje sudėkite įdarą, suvyniokite, apspaudykite kraštus, patepkite kiaušiniu; skardą ištepkite sviestu, padėkite ant jos kimštą pyragą ir kepkite 30-40 minučių vidutinio( karštumo orkaitėje. Į stalą tiekite karštą pyragą, supjaustytą riekėmis, atskirai padažinėje patiekite lydytą sviestą.