Tešla:
350 g miltų,
1 kiaušinis,
125 g sviesto,
druskos,
vandens.
Migdolinė tešla įdarui:
250 g migdolų,
40 g sviesto,
125 g cukraus pudros,
aromatinio apelsinų žiedų vandens,
cukraus glajaus.
GAMINIMAS:
Migdolus išgliaudykite, sumalkite, sutrinkite; suberkite cukrų, įpilkite aromatinio apelsinų žiedų vandens, įdėkite 40 g sviesto. Viską gerai sumaišykite. Iš miltų, sviesto, druskos, vandens ir kiaušinio paruoškite gana tamprią tešlą. Kočėlą, lentą ir pirštų galus patepkite sviestu. Paimkite gabaliuką tešlos, iškočiokite, po to dar ištempkie rankomis, kad tešla būtų ne daugiau kaip 2-3 mm storio.
Supjaustykite 10-12 cm dydžio kvadratėliais. Iš migdolų tešlos padarykite plonus volelius, išdėliokite skersai ant kvadratėlių. Suvyniokite, padarykite mėnuliukus. Raguoliai neturi būti storesni už pirštą. Kepkite vos šiltoje orkaitėje, kol pyragėliai truputį paruduos. Jei tešla kepdama pučiasi, pabadykite ją smeigtuku. Raguolius pavoliokite cukraus glajuje.