500 g miltų,
200 g sviesto,
150 g cukraus pudros,
1 grūdelis druskos,
1 pakelis Elzaso mielių,
2 kiaušiniai,
50 g pieno,
1 tarkuota citrinos žievelė,
trintos vanilės.
Įdarui:
1 kg obuolių,
45 g cukraus,
5 g cinamono,
1 kiaušinis.
GAMINIMAS:
Miltus suberkite į dubenį, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, padarykite duobelę, įmuškite 2 kiaušinius, suberkite cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelę, vanilę, mieles, supilkite pieną. Viską gerai sumaišykite; tešla turi būti vientisa. Suminkykite tešlą į rutulį ir 3 valandas palaikykite šaldytuve.
Iškočiokite 1 cm storio sluoksniu, išpjaukite 2 skritulius (20 cm skersmens). Obuolius nulupkite, sutarkuokite, suberkite cukrų ir cinamoną. Įdarą sudėkite ant vieno tešlos sluoksnio, o ant viršaus uždėkite antrą sluoksnį; kraštus sulipimkite ir apspaudykite šakute. Pyragą ištepkite kiaušiniu, padėkite ant sviestu išteptos skardos ir 40 minučių kepkite karštoje orkaitėje.
Pastaba. Vietoje pieno galima įpilti tirk pat vaisių sulčių (apelsinų arba ananasų).