6 baklažanai,
300 g varškės,
2 kiaušiniai,
druskos, pipirų,
60 g tarkuoto fermentinio sūrio,
alyvuogių aliejaus kepimui,
miltų.
GAMINIMAS:
Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite vidų. Pabarstykite druska ir palaikykite 1-2 valandas. Tada nuvarvinkite ir sausai nušluostykite. Iš varškės ir kiaušinių paruoškite įdarą, įberkite prieskonių, sudėkite tarkuotą sūrį. Įdaras turi būti sausas.
Baklažanų puseles pilnai prikimškite įdaru, viršų pabarstykite miltais. Pakankamai gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite baklažanų puseles. Pradėkite kepti nuo miltais pabarstytos pusės. Puseles apverskite 3-4 kartus. Tuoj pat tiekite.