Arabiška sriuba (Cheurba) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Arabiška sriuba (Cheurba)


INGREDIENTAI:

2 l vandens,
1 avino uodega,
650 g avienos šoninės,
100 g svogūnų,
200 g pomidorų,
100 g baltųjų pupelių,
500 g aliejaus,
100 g turkiškų žirnių,
100 g supjaustytų makaronų,
1 nedidelis moliūgas,
čiobrelių,
lauro lapų,
5 g česnakų,
petražolių,
raudonųjų pipirų,
juodųjų pipirų, šafranų.


GAMINIMAS:

Iš vakaro pamerkite baltąsias pupeles ir turkiškus žirnius. Avienos šoninę ir uodegą supjaustykite gabaliukais. Svogūnus ir pomidorus nulupkite, stambiai supjaustykite. Puode pašildykite aliejų, apkepinkite jame iš pradžių svogūnus, po to- pomidorus; sudėkite mėsą ir uodegą, gabaliukais supjaustytą moliūgą, smulkintus česnakus, šakelę petražolių, čiobrelių, lauro lapų.

Pasūdykite, įberkite žiupsnį raudonųjų ir juodųjų pipirų, šafranų. Tada ą vandenį ir 12 valandų mirkytus žirnius bei pupeles. Virkite maždaug 2 valandas ant vidutinės ugnies. Pasūdytame vandenyje atskirai išvirkite supjaustytus makaronus, nuvarvinkite ir, pora minučių prieš tiekiant, sukrėskite juos į puodą su verdančia sriuba. Tiekite karštą.

Pastaba. Vietoje makaronų galima dėti vermišelių; vietoje moliūgo galima dėti 100 g abrikosų ir 100 g ankštinių pipirų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668