2 l vandens,
1 avino uodega,
650 g avienos šoninės,
100 g svogūnų,
200 g pomidorų,
100 g baltųjų pupelių,
500 g aliejaus,
100 g turkiškų žirnių,
100 g supjaustytų makaronų,
1 nedidelis moliūgas,
čiobrelių,
lauro lapų,
5 g česnakų,
petražolių,
raudonųjų pipirų,
juodųjų pipirų, šafranų.
GAMINIMAS:
Iš vakaro pamerkite baltąsias pupeles ir turkiškus žirnius. Avienos šoninę ir uodegą supjaustykite gabaliukais. Svogūnus ir pomidorus nulupkite, stambiai supjaustykite. Puode pašildykite aliejų, apkepinkite jame iš pradžių svogūnus, po to- pomidorus; sudėkite mėsą ir uodegą, gabaliukais supjaustytą moliūgą, smulkintus česnakus, šakelę petražolių, čiobrelių, lauro lapų.
Pasūdykite, įberkite žiupsnį raudonųjų ir juodųjų pipirų, šafranų. Tada ą vandenį ir 12 valandų mirkytus žirnius bei pupeles. Virkite maždaug 2 valandas ant vidutinės ugnies. Pasūdytame vandenyje atskirai išvirkite supjaustytus makaronus, nuvarvinkite ir, pora minučių prieš tiekiant, sukrėskite juos į puodą su verdančia sriuba. Tiekite karštą.
Pastaba. Vietoje makaronų galima dėti vermišelių; vietoje moliūgo galima dėti 100 g abrikosų ir 100 g ankštinių pipirų.