Žuvienė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvienė


INGREDIENTAI:

1 kg žuvies,
300 g bulvių,
1 svogūnas,
1 morka,
krapų,
kvepiančiųjų pipirų,
lauro lapelių,
20 g sviesto,
2l. vandens.


GAMINIMAS:

Paruošta žuvis nuplaunama, išimamos žiaunos, užpilama šaltu vandeniu, užvirinama, nugraibstomos putos, įdedamas svogūnas, morka, krapų stiebų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelių ir verdama ant silpnos ugnies apie valandą. Išvirusi žuvis išgriebiama, sultinys perkošiamas, sudedamos supjaustytos bulvės, pasūdomą. Baigiant virti, sudedami nuo kaulų atskirti žuvies gabalėliai. Prieš valgant į lėkštes ar bendrą sriubos vazą įdedama sviesto ir smulkiai pjaustytų krapų.

Pastabos:
Žuvienes dažniausiai verda pajūrio, pamario gyventojai, žvejai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668