500 g kvietinių miltų,
2 kiaušiniai,
100 g pieno,
druskos,
250 g varškės,
100 g grietinėlės,
1 arbatinis šaukštelis sodos,
100 g sviesto.
GAMINIMAS:
Miltus suberkite į dubenį, įmuškite 2 kiaušinius, supilkite pieną. Išmaišykite šaukštu, įberkite sodos. Minkykite rankomis, kol tešla pasidarys vientisa. Iškočiokite plonu sluoksniu, išpjaukite 14-15 cm skersmens skridinėlius. Varškę išsukite su grietinėle. Ant kiekvieno skridinėlio padėkite po šaukštą varškės ir suvyniokite vamzdeliu.
Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir iš visų pusių apkepinkite blynus. Į stalą tiekite karštus, apipiltus cukraus sirupu.
Sirupas. Į puodą su 150 g vandens įberkite 500 g vieną kartą rafinuoto cukraus ir užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies, kol sirupas pasidarys norimo tirštumo. Galima pagal skonį įpilti romo.