1 kg jautienos (šlaunies),
600 g kiaulienos (nugarinės),
400 g šviežios dešros,
1 kopūstas,
500 g burokėlių,
200 g porų,
lauro lapų,
pipirų,
druskos,
300 g grietinės,
3-3,5 l šalto vandens,
150 g svogūnų.
GAMINIMAS:
Į sultinio puodą sudėkite jautieną ir kiaulieną, vandens įpilkite tiek, kad apsemtų mėsą. Užvirinkite ant nedidelės ugnies, įberkite druskos; nugraibykite putas. Pavirkite maždaug 15 minučių, tada sudėkite iš anksto paruoštas daržoves. Nulupkite ir nuplaukite kopūstą, burokėlius, porus ir svogūnus; smulkiai supjaustykite.
Sudėkite į didelį molinį dubenį, įpilkite 2 l verdančio vandens. Pamirkykite, kol daržoves reikės dėti į sultinį. Mėsą su daržovėmis virkite ant silpnos ugnies 2,5-3 valandas, įmeskite vieną ar du lauro lapus. Likus pusvalandžiui iki virimo pabaigos, sudėkite dešrą.
Dešrą supjaustykite gabaliukais, o mėsą – 3-4 cm dydžio kubeliais. Mėsą, daržoves ir barščius supilkite į sriubos dubenį ir tiekite į stalą. Grietinėlę duokite padažinėje atskirai.