200 g obuolių,
1 valgomasis šaukštas jogurto (rūgštaus pieno),
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių,
1 valgomasis šaukštas kapotų riešutų,
3 valgomieji šaukštai vandens,
1 valgomasis šaukštas medaus,
1 valgomasis šaukštas avižinių dribsnių.
GAMINIMAS:
Avižinius dribsnius 12 valandų pamirkykite vandenyje (yra “greitų†dribsnių, kurių neraikia mirkyti, tačiau vandens reikia tiek pat). Prieš tiekiant sumaišykite jogurtą, medų, citrinos sultis. Sudėkite avižinius dribsnius, nenuluptus, bet nuplautus ir sutarkuotus obuolius, ant viršaus suberkite kapotus riešutus.
Variantai:
1. Į jogurtą galima įmaišyti šaukštą grietinės ir rusvojo cukraus.
2. Priklausomai nuo metų laiko, obuolius galima pakeisti kitais vaisiais: bananų ir apelsinų mišiniu, uogomis ir pan. Uogos sutraiškomos šakute, kiti vaisiai supjaustomi gabaliukais.