500 g miltų,
40 g sviesto,
druskos,
15-20 g kepimo mielių,
2 šaukštai šilto pieno,
pieno tešlai,
150 g džiovintų kriaušių,
150 g džiovintų obuolių,
150 g džiovintų figų,
150 g graikiškų riešutų,
60 g lazdyno riešutų,
100 g cukraus,
1 citrina,
15 g konservuotų apelsinų žievelių,
15 g trinto cinamono,
muskato riešuto.
GAMINIMAS:
Iš vakaro šiltame vandenyje pamerkite kriaušes, obuolius ir figas. Sekančią dieną mieles atskieskite šiltu pienu. Į dubenį suberkite miltus, padarykite juose duobutę, sudėkite sviestą ir atskiestas mieles. Įpilkite truputį šalto pieno ir maišykite, kol pasidarys gana kieta tešla. Tada išminkykite ją rankomis į vientisą masę.
Palaikykite 2-3 valandas. Per tą laiką paruoškite įdarą. Smulkiai sukapokite graikiškus ir lazdyno riešutus. Išmirkytus vaisius nusausinkite, stambiai supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Suberkite kapotus riešutus, tarkuotą citrinos žievelę, smulkiai supjaustytas apelsinų žieveles, supilkite citrinos sultis.
Pagardinkite cinamonu, muskato riešutu, įpilkite truputį skysčio, kuriame mirko vaisiai. Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstytos lentos į didelį stačiakampį. Ant tešlos sluoksnio sukrėskite įdarą, paliekant maždaug 5 cm kraštus. Tešlą suvyniokite, kraštus sulenkite ir apspaudykite,kad neišbėgtų įdaras. Padėkite ant sviestu išteptos skardos, patepkite kiaušiniu ir 40 minučių kepkite karštoje orkaitėje.