120 g. cukraus miltelių,
250 g. sviesto,
375 g. miltų,
žiupsnelis druskos,
1 nutarkuoto apelsino žievelė,
2 šaukštai apelsinų sulčių,
spalvoti konditeriniai pabarstukai.
GAMINIMAS:
Sviestą ištrinkite su cukrumi, apelsinų žievelėmis ir apelsinų sultimis. Greitai suminkykite su miltais ir padėkite tešlą į šaldytuvą. Kai atšals, tešlą dar kartą greitai perminkykite, iškočiokite norimo storio lakštus ir sausainių formelėmis išspauskite figūrėles. Jas išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min., kol gražiai pagels. Iškepusius ataušinkite ir aptepkite glajumi, paruoštu iš cukraus miltelių ir apelsinų sulčių. Išmarginkite spalvotais pabarstukais, apelsino žievelių juostelėmis.