2 didelės bulvės,
2 šaukšteliai aliejaus,
druskos,
100 g. tarkuoto fermentinio sūrio,
Kiaušinių ir ančiuvių įdaras:
2 virti susmulkinti kiaušiniai,
1 stiklainis ančiuvių filė (125g.),
pusė smulkinto svogūno,
50 g. smulkintų krapų,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai majonezo.
Kumpio ir sūrio įdaras:
100 g. kumpio kubelių,
200 g. stambiai tarkuoto sūrio,
50 g. smulkintų petražolių,
2 šaukštai majonezo.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuplaukite bulves su lupenomis, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Bulvių puseles sudėkite į aliejumi suteptą kepimo formą įpjovomis į apačią ir kepk 25 minutes. Tuo metu paruoškite pasirinktą įdarą (sumaišykite tam skirtus produktus). Apverskite bulves ir užbarstykite tarkuotą sūrį, sudėkite ant jų įdarą ir dar vieną sūrio sluoksnį. Kepkite dar 10 minučių.