500 g. sluoksniuotos tešlos juostelių,
350 g. tarkuoto sūrio,
1 šaukštas picos prieskonių,
1 kiaušinis.
Jogurto padažas:
1 l. jogurto,
300 g. agurko,
baziliko arba džiovintų krapų.
GAMINIMAS:
Iš šaldytuvo išimkite tešlos juosteles ir 2-3 valandas palaikykite kambario temperatūroje, kad atitirptų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Iškočiokite juosteles (10x25 cm), sutepkite kiaušinio plakiniu. Tarkuotą sūrį sumaišykite su picos prieskoniais ir sudėkite ant tešlos juostelių.
Kiekvieną tešlos juostelę supjaustykite į šešis gabalėlius. Susukite spiralėmis. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 10 minučių, kol sūrio spiralės įgaus gražų atspalvį ir taps traškios.
Patiekite su jogurtiniu padažu, kuris pagaminamas jogurtą sumaišius su tarkuotu agurku ir prieskoninėmis žolelėmis. Picos prieskonius gali pakeisti bulvių prieskoniais, raudonėliais arba baziliku.