1 kg jautienos filė
60 g sviesto arba margarino
3 austrės (nebūtinai),
300 g pievagrybių,
1/2 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių,
1/2 šaukštelio smulkiai sukapotų petražolių lapelių,
40 g maltų džiūvėsėlių,
kiaušinis,
druska,
juodieji pipirai,
raudonosios paprikos.
GAMINIMAS:
Įkaitintame svieste 5 min. pakepinkite austres ir grybus. Suberkite maltus džiūvėsėlius, petražoles, citrinų žieveles, supilkite išplaktus kiaušinius. Įdarą gausiai apibarstykite pipirais ir gerai išmaišykite. Filė įpjaukite (padarykite savotišką „kišenę"), prikimškite įdaro ir gerai sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
Įdarytą kepsnį iš abiejų pusių apkepinkite keptuvėje su daug sviesto, paskui 2 val. kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kartkartėmis aplaistydami atsiradusiomis sultimis. Prie kepsnio patiekiamos lapinės salotos.