6 dideli obuoliai,
30 g susmulkintų riešutų,
migdolų, razinų,
60 g sviesto,
350 ml raudonojo vyno,
biskvitinių sausainių,
7 šaukštai serbentų uogienės,
Vaniliniam kremui:
125 ml pieno,
50 g sviesto,
60 g cukraus,
7 kiaušinio tryniai,
20 g vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Gamindami vanilinį kremą, pieną sumaišykite su bulvių krakmolu, sviestu, cukrumi, tryniu, vaniliniu cukrumi; viską maišykite puode virš garų, kol pasidarys kreminė masė. Masę atvėsinkite ir išplakite.
Riešutus, migdolus, razinas ir vanilinį kremą sumaišykite ir šiuo įdaru prikimškite nuplautus obuolius su išimtais sėklalizdžiais.
Kepti skirtą indą ištepkite sviestu, į jį sudėkite obuolius, apipilkite vynu, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol suminkštės. Ištroškintus obuolius sudėkite ant sausainių, ant kiekvieno obuolio užkrėsdami uogienės. Viską apipilkite karštu vynu.