Imbierinė duonos gira receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Imbierinė duonos gira


INGREDIENTAI:

5 g imbierų,
200 g juodos duonos džiūvėsėlių,
750 g cukraus,
4 g mielių,
1200 g vandens.


GAMINIMAS:

Juodos duonos džiūvėsėlius užplikykite verdančiu vandeniu (600 g), palaikykite 8-10 val. ir perkoškite. Imbierus užpilkite likusiu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 40-60 min., ataušinkite, po to skystį nupilkite nuo tirščių ir perkoškite.

Į gautą duonos masę supilkite imbierų nuovirą, sudėkite su cukrumi ištrintas mieles, cukrų ir pastatykite šiltoje patalpoje. Po 1-2 parų nugriebkite putas, girą supilstykite į butelius arba sandariai uždaromą indą, užkimškite kamščiais arba sandariai uždarykite ir 4-6 val. laikykite šiltoje patalpoje, po to išneškite į šaltą patalpą.

Po 12-24 val. girą galėsite gerti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668