375 g. rikotos nuvarvinto sūrio,
200 g. šviežių duonos trupinių,
60 g. šviežiai tarkuoto parmezano sūrio,
1 šaukštas smulkiai kapotų petražolių,
60 g. smulkių džiūvėsėlių,
500 ml. aliejaus kepimui,
druskos.
GAMINIMAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite ricotta sūrį, šviežius duonos trupinius, parmezano sūrį, petražoles ir druską. Iš mišinio suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulius. Apvoliokite kukulius džiūvėsėliuose. Gruzdintuvėje arba keptuvėje įkaitinkite aliejų iki labai aukštos temperatūros. Kepkite kukuliukus partijomis, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimkite kukulius kiaurasamčiu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Patiekite karštus.