Tešlai:
25 gramai šlapių mielių arba 1 pakelis sausų,
1,5 stiklinės pieno (galima maišyti su vandeniu),
2 sriubiniai šaukštai aliejaus,
1 kiaušinis,
2 sriubiniai šaukštai cukraus be kaupo,
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 stiklinės miltų.
Įdarams:
šaldytų grybų pakelis (500 g.)
1 vidutinis kopūstas,
prieskoniai.
GAMINIMAS:
Pieną pašildyti (turi būti nei šaltas, nei per daug karštas - drungnas), ir išmaišyti jame mieles. Maišant supilti aliejų, įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir druską. Galiausiai maišant suberti miltus. Laikyti apie 3val. šiltoje vietoje! Išeis apie 50 ausyčių.
Įdaras gali būti dvejopas: grybų arba kopūstų, kuriuos pasiruošite pagal savo skonį. Kopūstus galite ruošti panašiai kaip žemaitiškiems blynams, išvirkite ir tuomet patušinkite keptuvėje.
Pasiruošę įdarus, pradėkite kočioti tešlą. Iškočiokite ją plonai ir stikline išpjaustykite apskritus tešlos gabalėlius, į kuriuos dėkite norimą kiekį įdaro ir galus užspauskite šakute. Paruoštas auseles virkite aliejuje kol įgaus geltonai rusvą atspalvį.