250 g vynuogių lapų,
300 g maltos avienos,
100 g ryžių,
75 g sviesto,
keli avienos kauliukai.
GAMINIMAS:
Ryžius nuplaukite ir 30 minučių pamirkykite. Tuo metu sumalkite mėsą, pašildykite sviestą, apkepkite jame kauliukus ir sudėkite į keptuvą. Paruoškite įdarą: sumaišykite maltą mėsą ir ryžius, pasūdykite, įberkite pipirų. Paruoškite vynuogių lapus: juos 3-4 minutes pavirinkite sūdytame vandenyje, nupurtykite, gražiai ištiesinkite ir sudėkite į lėkštę.
Ant kiekvieno lapo padėkite po truputį įdaro (ryžiai virdami išbrinks). Lapus užlankstykite, sudėkite į keptuvą ant kauliukų. Įpilkite maždaug 0,5 l verdančio vandens, įberkite druskos. Uždenkite dangčiu ir 40 minučių virkite ant vidutinės ugnies.