1 kg jautienos (šlaunies),
600 g kialienos krūtininės,
100 g morkų,
50 g salierų,
500 g kopūstų arba raugintų kopūstų,
50 g aliejaus arba sviesto,
100 g burokėlių,
20 g miltų,
200 g pomidorų tyrės,
3-3,5 l vandens,
350 g grietinėlės,
pipirų,
lauro lapų,
čiobrelių.
GAMINIMAS:
Kiaulieną (galima rūkytą) ir jautieną sudėkite į sultinio puodą, įpilkite šalto vandens, pasūdykite, įberkite pipirų, užvirinkite ant nedidelės ugnies. Nugraibykite putas. Sudėkite tarkuotas morkas ir salierų šaknis (galima įdėti vieną porą). Jei verdamas žalias kopūstas, jį nulupkite, nuplaukite, supjaustykite ir maždaug 30 minučių troškinkite su sviestu.
Tada sudėkite į sultinį ir virkite 3 valandas. Jei norite virti raugintus kopūstus, juos nuplaukite ir sudėkite į puodą su mėsa (virkite 3 valandas). 1 valandą prieš tiekiant į stalą, 50 g grietinėlės sumaišykite su miltais, gautą mišinį sukrėskite į sriubą, sudėkite tarkuotus burokėlius ir pomidorų tyrę.