1 kg 500 g jautienos krūtininės,
200 g svogūnų,
1 skiltelė česnako,
1 gvazdikėlis,
500 g bulvių,
500 g grikių,
druskos, pipirų,
vandens, miltų.
GAMINIMAS:
Šiam patiekalui reikia lakuoto molinio puodo, kuriame būtų galima lėtai troškinti mėsą. Jautienos krūtininę supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į molinį puodą. Suberkite nuluptus, susmulkintus svogūnus, nuluptą česnaką su įsmeigtu į jį gvazdikėliu. Sudėkite nuskustas, gabaliukais supjaustytas bulves, suberkite grikius, pasūdykite. Įpilkite vandens, kad viskas būtų apsemta.
Puodą uždenkite dangčiu. Dangtį priklijuokite prie puodo kraštų tiršta tešla, padarytą iš miltų, ir apriškite virvele. Troškinkite nekarštoje orkaitėje 12 valandų. Mėsa turi pasidaryti rusva, beveik visas vanduo turi išgaruoti. Iš bulvių ir grikių turi suvirti tirštas padažas.