150g miltų,
10g mielių,
žiupsnelis cukraus ir druskos,
šaukštas aliejaus,
5 pomidorai (galima imti pasterizuotus),
0,5 šaukštelio raudonėlių,
skiltelė čsnako,
baltųjų pipirų,
250g virtos dešros,
kiaušinis, 1
tarkuoto "Ementalerio" sūrio.
GAMINIMAS:
Mieles susmulkiname, pabarstome cukrumi, užpilame 125ml drungno vandens, įberiame truputį miltų, išmaišome ir pastatome 15min. Miltus persijojame, padarome įdubimą, supilame mieles, įberiame žiupsnelį druskos, įpilame truputį aliejaus. Užminkome tešlą ir pastatome 30min, kad pakiltų.
Pomidorus supjaustome ritinėliais ir pakepiname su aliejumi. Sudedame žoleles, susmulkintą česnaką, pakepiname, kad išgaruotų skystis. Pabarstome pipirais.
Tešlą vėl minkome, iškočiojame, įdedame į formą. Ant tešlos sudedame pomidorus, supjaustytą juostelėmis dešrą. Kiaušinį išmaišome su sūriu, aptepame picą ir kepame apie 40 min. Pabarstome bazilikais arba petražolėmis ir patiekiame.