250 g avienos arba jautienos,
50 g skaldytų žirnių,
50 g lęšių,
50 g turkiškų žirnių,
50 g pupų,
60 g aliejaus,
2 l vandens,
1 kiaušinis,
sauja petražolių,
sauja koriandro lapų,
sauja salierų lapų,
1 citrina,
15 g miltų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Džiovintas daržoves pamerkite iš vakaro arba prieš kelias valandas. Nuplaukite ir susmulkinkite petražoles, koriandro ir saliero lapus. Jautieną (arba avieną) supjaustykite 1,5-2 cm dydžio kubeliais. Puode pašildykite aliejų, suberkite žalumynus, sudėkite džiovintas daržoves, mėsos gabalėlius,supilkite šaltą vandenį.
Valandą pavirkite, tada pasūdykite, įberkite (daug) pipirų. Dubenyje išplakite kiaušinį, suberkite miltus, įpilkite citrinos sulčių. Viską gerai sumaišykite, supilkite į sriubą, pavirinkite.
Pastaba. 10 minučių prieš supilant plaktą kiaušinį, į sriubą galima įberti 30 g vermišelių.