500 g minkštos jautienos,
druskos, pipirų,
50 g riebalų,
2 svogūnai,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
200 g grietinės,
aštraus padažo.
GAMINIMAS:
Mėsą iš pradžių supjaustyti skersai raumenų plonais griežinėliais, išmušti, paskui supjaustyti ½ cm storio pailgais gabalėliais ir greit apkepinti įkaitintuose riebaluose kartu su svogūnais, supjaustytais šiaudeliais. Tada apibarstyti druska, pipirais, miltais, viską sumaišyti.
Pakaitinti, įdėti pomidorų tyrės ir dar pakaitinti. Paskui įpilti karšto vandens arba mėsos sultinio ir troškinti. Baigiant troškinti, įdėti grietinės, aštraus padažo. Jei mėsa suminkštėja kepdama, ją troškinti tik grietinės padaže. Toks befstrogenas yra labai skanus. Patiekti su dideliame riebalų kiekyje keptomis bulvėmis.