Pomidorų ir porų pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pomidorų ir porų pyragas


INGREDIENTAI:

190 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
100 g sviesto;
3-4 porai;
Malto muskato riešuto;
Druskos;
Pipirų;
200 g tarkuoto Ementalio sūrio;
30 g tarkuoto Parmezano sūrio;
4 dideli kiaušiniai;
225 ml grietinėlės;
2 dideli pomidorai.


GAMINIMAS:

175 g miltų sumaišyti su druska, dėti 75 g gabalėliais supjaustyto sviesto, įpilti 2 šaukštus šalto vandens ir greitai suminkyti vientisą tešlą. Ją 15 min. laikyti šaldytuve.

Porus nuplauti, perpjauti skersai ir baltąją dalį supjaustyti griežinėliais. Apkepti su 30 g išlydyto sviesto, pagardinti druska ir pipirais bei muskato riešutu. Likusius miltus sumaišyti su abiejų rūšių sūriu. Kiaušinius išplakti su grietinėle, pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelio augimo vietą ir supjaustyti griežinėliais.

Iš tešlos iškočioti apvalų lakštą. Dėti į 26 cm skersmens torto formą, suformuoti aukštesnius kraštus. Ant tešlos paskirstyti porus, pabarstyti sūrio ir miltų mišiniu, užpilti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu. Pomidorus išdėliot ant pyrago viršaus, šiek tiek pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Kepti 15 min. įkaitintoje iki 220°C temperatūros orkaitėje, paskui temperatūrą sumažinti iki 165°C ir kepti dar 30 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668