450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
750 g šparagų;
Druskos;
150 g lašinių;
125 g Mozzarella sūrio;
3 kiaušiniai;
125 ml grietinėlės;
3 valg. š. balto vyno;
Pipirų;
Cukraus;
Kario miltelių;
1 arb. š. daržovių sultinio granulių (maždaug ¼ kubelio);
1 valg. š. kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą, ją atšildyti. Šparagus nulupti, supjaustyti gabalėliais ir 10 min. troškinti 500 ml pasūdyto vandens. Išimti ir padėti, kad nuvarvėtų skystis. Lašinius supjaustyti juostelėmis, Mozzarella sūrį – kubeliais. Lašinių juosteles šiek tiek apkepti.
Sluoksniuotą tešlą iškočioti ir dėti į 28 cm skersmens torto formą taip, kad tešla dengtų dugną ir susidarytų 4 cm aukščio kraštas. Sudėti šparagus, suberti lašinių juosteles bei sūrį. Dėti į įkaitintą iki 220°C temperatūros orkaitę ir kepti apie 10 min.
Kiaušinius išplakti su grietinėle, pilti baltą vyną ir viską išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais, cukrumi, kariu bei daržovių sultiniu. Masę pilt ant apkepo viršaus, pabarstyti petražolėmis ir kepti orkaitėje dar 20-25 min. Patiekti karštą.