Tešlai:
300 g miltų;
10 g mielių;
125 ml pieno;
2 valg. š. sviesto arba margarino;
Druskos;
Riebalų formai ištepti.
Įdarui:
Ryšulėlis svogūnų laiškų;
1 raudona paprika;
2 valg. š. sviesto arba margarino;
3 kiaušiniai;
150 g jogurto;
2 valg. š. miltų;
100 g tarkuoto Gouda sūrio;
100 g tarkuoto Appenzeller sūrio;
Pipirų;
Paprikos miltelių;
75 g kumpio.
GAMINIMAS:
Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir su nedideliu kiekiu drungno pieno paruošti įmaišalą. Uždengti ir apie 15 min. laikyti šaltai, kad pakiltų. Likusiame drungname piene ištirpinti sviestą arba margariną, viską supilti į dubenėlį su miltais ir įmaišalu, suberti druską ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir laikyti dar 30 min., kad pakiltų.
Įdarui skirtus svogūno laiškus ir papriką nuvalyti ir nuplauti. Papriką supjaustyti juostelėmis, o svogūnus – griežinėliais. Viską patroškinti su šaukštu sviesto arba margarino. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir sumaišyti su jogurtu, miltais bei sūriu. Pagardinti pipirais bei paprikos milteliais. Įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. ¾ tešlos iškočioti ir įkloti į 26 cm skersmens torto formos dugną, užlenkiant tešlos kraštus į viršų (kraštai turi likti pakankamai aukšti). Kumpį supjaustyti juostelėmis ir kartu su svogūnų griežinėliais bei paprikos juostelėmis paskirstyti ant tešlos pagrindo. Supilti sūrio masę ir tešlos kraštus užlenkti į vidų. Iš likusios tešlos išspausti formeles ir jomis puošti užlenktą tešlos kraštą. Ant pyrago paskirstyti likusį sviestą arba margariną. Pyragą kepti apie 30 min.