Sluoksniuotas pyragas su žuvimi receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sluoksniuotas pyragas su žuvimi


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

Tešlai:

250 g miltų;
250 g sviesto;
1 arb. š. druskos;
1 trynys;
125 g liesos varškės.

Įdarui:

500 g raudonojo ešerio filė;
250 g riebios grietinės;
3 baltymai;
Druskos;
Šviežiai maltų pipirų;
Maltos aitriosios paprikos;
100 g špinatų;
150 g lašišos filė.

Aptepimui:

1 trynys;
2 valg. š. grietinėlės.

GAMINIMAS:

Iš miltų, sviesto, druskos, trynio ir gerai nuspaustos varškės suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį ir įvyniojus į plėvelę 30 min. laikyti šaldytuve.

Ešerio filė nuplauti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grietine ir 2 baltymais. Viską 30 min. laikyti šaldiklyje, paskui padaryti tyrę ir pertrinti per sietelį. Pagardinti druska, pipirais bei malta aitriąja paprika. Dėti į šaldytuvą.

Špinatus nuvalyti, apie 2 min. blanširuoti verdančiame pasūdytame vandenyje ir perpilti šaltu vandeniu. Lapus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų. Lašišos filė nuplauti ir supjaustyti 4 cm storio juostomis. Pabarstyti prieskoniais ir suvynioti į špinatų lapus.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš 4/5 tešlos ant miltais pabarstytos lentos iškočioti stačiakampį. Ant vienos stačiakampio pusės tepti pusę ešerio tyrės. Palikti 1 cm pločio kraštus. Ant tyrės dėti į špinatų lapus įvyniotą lašišą. Užtepti likusią ešerio tyrę. Tešlos kraštus aptepti baltymu. Laisvą tešlos kraštą užlenkti ant įdaro ir truputį prispausti.

Iš likusios tešlos išpjaustyti ornamentus ir jais puošti pyragą. Paruoštą pyragą kepti orkaitėje 35 min. Trynį išplakti su grietinėle ir, kai iki kepimo pabaigos liks 10 min., juo aptepti pyrago viršų. Pyragą patiekti šiltą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668