14 riestainių:
42 g kubelis mielių;
1 arb. š. cukraus;
500 g miltų (Nr. 550);
1 valg. š. druskos;
2 valg. š. geriamosios sodos;
2 valg. š. stambių druskos kristalų.
GAMINIMAS:
Sutrupintas mieles su cukrumi ištirpinti 375 ml drungno vandens. Uždengti ir 10 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Miltus dubenėlyje sumaišyti su druska. Nuolat maišant, supilti ištirpintas mieles. Viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje, kol tūris padidės dvigubai.
Emaliuotame arba stikliniame puode užvirinti 1,5 l vandens. Įberti sodos ir virti 10 min. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti, suformuoti ritinį ir supjaustyti į 14 dalių. Suformuoti riestainiu. Riestainius po vieną kiaurasamčiu 10 sekundžių panardinti į sodos tirpalą. Padėti, kad nuvarvėtų skystis ir apibarstyti stambiais druskos kristalais. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jos dėti riestainius ir kepti orkaitėje 20 min.