Apie 35 lazdelės:
350 g miltų;
25 g mielių;
1 arb. š. cukraus;
1 arb. š. druskos;
125 g sviesto;
125 ml drungno pieno;
2 tryniai;
100 g Ementalio sūrio;
Kmynų;
Maltos paprikos;
Druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų, sutrupintų mielių, cukraus, druskos, sviesto ir pieno maišikliu suminkyti tešlą. Ją uždengti ir laikyti šiltai, kol tūris pakils dvigubai. Orkaitę įkaitinti iki 225°C temperatūros. Iš tešlos iškočioti 4 mm storio keturkampį lakštą. Trynį sumaišyti su 2 šaukštais vandens ir šiuo mišiniu aptepti pusę tešlos lakšto. Trynio šiek tiek palikti.
Sūrį smulkiai sutarkuoti ir berti ant tryniu apteptos tešlos pusės. Šaukštą sūrio palikti lazdelėms pabarstyti. Užlenkti neapteptą tešlos pusę ir tešlą iškočioti vėl iki 4 mm storio. Supjaustyti 2,5 cm pločio ir 15 cm ilgio juostelėmis. Jas aptepti likusiu tryniu, užbarstyti likusiu sūriu, kmynais, paprikos milteliais, druska ir susukti spiralėmis.
Skardą ištepti riebalais, ant jos sudėti lazdeles ir įkaitintoje orkaitėje kepti 15-20 min.