Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su špinatais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su špinatais


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

10 pyragėlių:

450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinis;
250 g šviežių lapinių špinatų;
1 mažas svogūnas;
1 skiltelė česnako;
1 valg. š. sviesto;
Druskos;
Pipirų;
200 g kapotos kiaulienos arba stambiai maltos mėsos.

GAMINIMAS:

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Špinatus nuplauti, perrinkti ir nuvarvinti. Svogūną nulupti, supjaustyti mažais kubeliais. Česnako skiltelę nulupti, išspausti ir apkepinti karštame svieste. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais sudėti špinatus, pagardinti druska bei pipirais, patroškinti ir ataušinti.

Tešlą iškočioti ir padalinti į 10 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir juo aptepti tešlos kvadratų kraštus. Špinatų masę dėti ant tešlos kvadratų, ant jų sudėti kapotą arba stambiai maltą kiaulieną, perlenkti ir gerai suspausti kraštus. Juose padaryti įpjovimus ½ cm atstumu vienas nuo kito. Taip susidariusius „dantelius“ truputį patempti.

Pyragėlius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti tryniu. Kišti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 12-20 min.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668