Apie 15 pyragėlių:
30 g sviesto;
4 valg. š. miltų;
1 valg. š. krakmolo;
2-3 kiaušiniai;
½ arb. š. kepimo miltelių;
Ryšulėlis krapų;
200 g tepamo varškės sūrio;
2 valg. š. pieno;
Druskos;
Pipirų.
GAMINIMAS:
125 ml vandens užvirinti su sviestu ir puodą nukelti nuo ugnies. Miltus sumaišyti su krakmolu ir suberti į puodą su skysčiu. Viską sumaišyti ir kaitinti apie 1 min. Paskui susidariusios masės gniužulą dėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius (kai tešla ima blizgėti ir sunkiai varva nuo šaukšto, kiaušinių pakanka).
Į atvėsusią tešlą suberti kepimo miltelius ir dėti į konditerinį švirkštą su mažu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti graikinio riešuto dydžio kauburėlius. Dėti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 20-25 min. Per pirmąsias 15 kepimo minučių orkaitės durelių negalima atidarinėti, nes sukris tešla.
Iškepusių pyragėlių viršų nupjauti ir ataušinti. Krapus nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. Sumaišyti su pienu ir varškės sūriu, pagardinti druska ir pipirais. Sūrio masę konditeriniu švirkštu išspausti į pyragėlių vidų. Uždėtų nupjautą jų viršų.