300 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
75 g lašinių;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
3 pomidorai;
8 žalios alyvuogės;
200 g jautienos faršo;
3 kiaušiniai;
1 valg. š. kapotų petražolių;
Pipirų;
Druskos.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą – ją atšildyti. Lašinius supjaustyti kubeliais ir apkepinti. Svogūną nulupti ir supjaustyti kubeliais ir kartu su išspaustu česnaku kepinti karštuose riebaluose, kol pasidarys skaidrūs. Pomidorus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Alyvuoges supjaustyti griežinėliais. Viską sumaišyti su faršu, 2 kiaušiniais ir petražolėmis. Pagardinti druska ir pipirais.
Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstytos lentos. Išspausti 8 apskritimus ir ant 4 iš jų dėti įdarą. Likusio kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio. Tešlos kraštus aptepti baltymu. Ant apskritimų su įdaru uždėti tuščius apskritimus, juos prispausit ir aptepti tryniu. Dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min. Patiekti karštus.