18 ragelių:
Tešlai:
30 g mielių;
250 ml drungno pieno;
550 g miltų;
1 arb. š. druskos;
260 g sviesto;
1 kiaušinis;
1 trynys.
Įdarui:
1 svogūnas;
210 ml indelis konservuoto tuno;
Ryšulėlis petražolių;
1 valg. š. kaparėlių;
3 pomidorai;
100 g avių pieno sūrio;
10-12 baziliko lapelių;
Druskos;
Šviežiai sumaltų pipirų.
GAMINIMAS:
Mieles sutrupinti ir ištirpinti piene. Iš 500 g miltų, druskos, 60 g sviesto, kiaušinio ir sutrupintų mielių paruošti vientisą tešlą. Atskirai suminkyti likusius miltus bei sviestą ir ant kepimo popieriaus iškočioti 15 cm pločio ir 18 cm ilgio keturkampį. Abi tešlas per naktį laikyti šaldytuve.
Iš mielinės tešlos ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 20 cm pločio ir 32 cm ilgio keturkampį. Jo kraštus aptepti tryniu. Į jį įvynioti sviesto ir miltų lakštą ir gerai suspausti kraštus. Iš šios tešlos iškočioti 20 cm pločio ir 45 cm ilgio keturkampį. Jo kraštus užlenkti iki vidurio, kad susidarytų 3 sluoksniai. Tešlą 30 min. laikyti šaltoje vietoje. Paskui dar du kartus iškočioti ir sulankstyti, kaip nurodyta anksčiau.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Svogūnus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Tuną sutrinti. Petražoles sukapoti. Viską sumaišyti su kaparėliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti žievelę, išimti sėklas. Baziliką sukapoti. Pomidorus sumaišyti su sūriu ir baziliku. Įdarus panardinti prieskoniais ir druska.
Tešlą iškočioti ir išpjauti 18 trikampių. Ant 9 trikampių dėti vienos rūšies įdarą, ant likusių – kitos. Suformuoti ragelius. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kišti į įkaitintą orkaitę. Kepti 20 min.