1 pak. tešlos picai;
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų;
1,5 arb. š. Provanso žalumynų;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
Druskos;
Miltų kočiojimui.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitini iki 200°C temperatūros. Alyvuoges supjaustyti mažais kubeliais ir sumaišyti su šaukštu Provanso žalumynų. Iš picos tešlos ant miltais pabarstyto stalo arba lentos iškočioti 30cm pločio ir 40 cm ilgio keturkampį. Aptepti aliejumi ir paskirstyti alyvuoges.
Picos tešlą, pradedant ilgesniuoju kraštu, susukti į nelabai standų vyniotinį. Jį „siūle“ žemyn dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Duoną apšlakstyti pasūdytu vandeniu ir aštriu peiliu su badyti viršų. Duoną dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 20-25 min., kol parusvės. Prieš pjaustant ataušinti.