42 g kubelis mielių;
500 g miltų (geriausiai Nr.405 arba Nr.550);
40 g sviesto;
1 arb. š. druskos;
1 trynys;
1 valg. š. pieno;
Riebalų skardai patepti.
GAMINIMAS:
Mieles sutrupinti ir ištirpinti 250 ml drungno vandens. Į dubenėlį suberti miltus, druską, supilti ištirpintas mieles, sudėti sviestą ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir laikyti šiltoje vietoje, kol jos tūris padvigubės.
Tešlą dar kartą išminkyti ant miltais pabarstytos lentos arba stalo, padalyti mažais gabalėliais ir suformuoti plonus 20 cm ilgio ritinėlius. Skardą patepti riebalais, ant jos sudėti ritinėlius paliekant gana nemažus tarpus. Juos dar 10 min. palaikyti, kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Trynį išplakti su pienu ir aptepti tešlą. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 12-15 min., kol parusvės. Nuimti nuo skardos ir ataušinti ant grotelių.