14 bandelių:
350 g kvietinių miltų (geriausia Nr. 1050);
150 g maltų ruginių grūdų gemalų;
1 pak. sausų mielių;
½ arb. š. maltų kmynų;
1 arb. š. druskos;
50 g minkštų taukų;
4 valg. š. kmynų.
GAMINIMAS:
Abiejų rūšių miltus bei sausas mieles sumaišyti dubenėlyje. Suberti maltus kmynus, druską, sudėti taukus ir įpilti 300 ml drungno vandens. Viską minkyti elektriniu maišikliu iš pradžių mažiausiu, paskui didesniu greičiu, kol tešla pasidarys vienalytė. Tešlą laikyti šiltai, kol jos tūris pakils dvigubai.
Tešlą ant miltais pabarstytos lentos arba stalo išminkyti, suformuoti ritinį ir supjaustyti į 14 dalių. Iš jų suformuoti apvalias bandeles ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dar kartą palaukti, kol tešla pakils (aukštyn- dvigubai). Orkaitę įkaitinti iki 225°C temperatūros. Bandeles aptepti drungnu vandeniu ir pabarstyti kmynais. Kepti 25-30 min.
Patarimas: šios bandelės puikiai tinka patiekti su sūrio, kumpio, agurkų griežinėlių, salotų lapų, pomidorų gabalėlių ar virtų kiaušinių įdaru. Tai puikus užkandis.