12 paplotėlių:
20 g mielių;
1 arb. š. cukraus;
500 g miltų (geriausia Nr. 550);
½ arb. š. druskos;
30 g sviesto;
2 skiltelės česnako;
6 valg. š. šaltai spausto alyvuogių aliejaus;
Šakelė šviežių arba 2 arb. š. džiovintų kapotų rozmarinų.
GAMINIMAS:
Mieles ir cukrų ištirpinti 300 ml drungno vandens. Miltus sumaišyti su druska. Iš miltų, vandens su mielėmis ir lydyto sviesto paruošti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 15 min. palaikyti, kad pakiltų dvigubai.
Tešlą išminkyti, suformuoti pailgą ritinį ir padalyti į 12 dalių. Gabalėlius iškočioti į ovalius paplotėlius. Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šaukšto kotu įspausti duobutes.
Česnaką nulupti, išspausti ir sumaišyti su aliejumi. Šiuo mišiniu aptepti tešlą ir apibarstyti kapotais rozmarinais. Dar kartą palaikyti 15 min., kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Paplotėlius kepti 15-20 min., kol parusvės.