42 g kubelis mielių;
200 g miltų (Nr. 550);
250 g ruginių miltų (Nr. 1150);
1,5 arb. š. druskos;
125 ml pasukų;
30 g sviesto;
1 kiaušinis;
100 g graikiškų riešutų;
Sviesto kepimo formai ištepti.
GAMINIMAS:
Mieles sutrupinti ir ištirpinti 75 ml drungno vandens. Abiejų rūšių miltus sumaišyti su druska, pasukomis, sviestu, kiaušiniu ir tirpintomis mielėmis. Viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją uždengti ir laikyti šiltoje vietoje, kol tūris padidės dvigubai.
Graikiškus riešutus stambiai sukapoti. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos dar karą gerai išminkyti ir į ją įminkyti riešutus. Sviestu ištepti apvalią 2 l talpos formą arba pailgą (25 cm ilgio) keturkampę formą ir į ją dėti tešlą. Ją uždengti ir laikyti dar apie 1 val., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną kepti apie 1 val. Iškepusią išimti iš formos ir ataušinti ant grotelių.