Duona su graikiškais riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duona su graikiškais riešutais


INGREDIENTAI:

42 g kubelis mielių;
200 g miltų (Nr. 550);
250 g ruginių miltų (Nr. 1150);
1,5 arb. š. druskos;
125 ml pasukų;
30 g sviesto;
1 kiaušinis;
100 g graikiškų riešutų;
Sviesto kepimo formai ištepti.


GAMINIMAS:

Mieles sutrupinti ir ištirpinti 75 ml drungno vandens. Abiejų rūšių miltus sumaišyti su druska, pasukomis, sviestu, kiaušiniu ir tirpintomis mielėmis. Viską suminkyti į vientisą tešlą. Ją uždengti ir laikyti šiltoje vietoje, kol tūris padidės dvigubai.

Graikiškus riešutus stambiai sukapoti. Tešlą ant miltais pabarstytos lentos dar karą gerai išminkyti ir į ją įminkyti riešutus. Sviestu ištepti apvalią 2 l talpos formą arba pailgą (25 cm ilgio) keturkampę formą ir į ją dėti tešlą. Ją uždengti ir laikyti dar apie 1 val., kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną kepti apie 1 val. Iškepusią išimti iš formos ir ataušinti ant grotelių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668